Meny
Søg

Om Italien

Italien – nyd livet i lange drag
Der er noget forførende og magisk over det historiske landskab og italienerne, som elsker livet og sjældent er ligegyldige overfor selv de mindste ting. Ikke underligt at Italien har været og stadig er ophavsland for noget af verdens smukkeste og mest nyskabende kunst, det være sig indenfor arkitektur, malerkunst, film, mode eller møbeldesign. Selv om livet i storbyerne er hektisk, er de mindre byer og landsbyer ofte forbundet med et helt andet tempo og livsstil. Her formår man at nyde livet i fulde drag, spise og drikke godt og være sammen.

Fakta om Italien
• 59 mio. indbyggere
• Rom er hovedstad
• Euro som valuta
• Ingen tidsforskel fra Danmark
• Italiensk er det officielle sprog, engelsk er meget lidt udbredt som fremmedsprog
• Norditalien har varme somre og kølige vintre. Syditalien har varme og tørre somre som strækker sig fra april til oktober. I juli og august kan temperaturen nemt komme op over 40 grader C. Blandt udenlandske boligkøbere er Toscana det mest populære område og derfor også generelt dyrere end andre regioner.

Italien er et uudtømmeligt skattekammer, når det gælder kultur og historie. Det at bo i Italien over en længere periode og tage del i denne enorme kulturarv, er en enestående mulighed og uvurderlig gave.

Kvalitet i hverdagen
Drømmen om Italien er for de fleste drømmen om et bedre klima og en anderledes hverdag. En mere lystpræget hverdag med impulsive indfald frem for pligter. Som andre middelhavsbeboere er italienerne glade for lange frokostpauser og kølige siestaer. De har også et lidenskabeligt forhold til mode, fodbold, mad, deres mor og ”passegiata” (aftenpromenade).

I Italien kan du lægge uret væk og følge dine impulser. Nyd solen og det tidlige forår fra egen terrasse mens du spiser morgenmad og bestemmer dig for, hvad dagen skal byde på. Start for eksempel dagen med en kop stærk espresso på den lokale café, mens du suger det temperamentsfulde italienske sprog til dig. Køb friske råvarer til dagens måltider på landsbyens marked og inviter venner og naboer til frokost eller middag.

Mad- og vintraditioner knyttet til årstid og distrikt
Der er noget helt specielt ved italiensk mad! Måske skyldes det at italienerne mi stor grad lever i pagt med naturen, når det gælder fødevarer. De bruger sæsonens ingredienser, hvilket betyder at maden altid er frisk og at det meste, der serveres i Italien er egnsretter.

Der lægges også megen sjæl og arbejde i Italiens omfangsrige vinproduktion. Ligesom maden er vinen tilknyttet forskellige distrikter. Et nærmest uendeligt og varieret udvalg sikre, at du aldrig behøver at drikke den samme vin to gange!

Italiensk – godt for så meget
Det italienske sprog er fuldt af drama og følelser. Udtrykket bliver endnu stærkere, når arme og ansigt akkompagnerer ordflommen. For en udenforstående kan det hele virke overvældende og lige heftigt nok. Det dramatiske og højlydte udtryk med tilhørende kropssprog er ikke bare en måde at kommunikere på, det er også en effektiv måde at komme af med sine frustrationer og spændinger på. Der er med andre ord flere gode grunde til at lære italiensk!

Lange varme somre
Italiens længde og beliggenhed med Alperne i nord og Afrika i syd gør at der er store variationer i klimaet fra nord til syd. Norditalien har varme somre og kolde vintre. Den sydlige del af Italien har varme, tørre somre som strækker sig fra april/maj til september/oktober. Selv om vintermånederne ikke byder på badetemperaturer, så er dagene i alle fald betragtelige mildere samt lysere og længere end i Skandinavien.

Læs mere om regionerne Toscana , Umbrien , Abruzzo , Lazio og Campania

Køb bolig i Italien

Type
Region
Provins
Ref.nr
Boligareal Min: Max:
Pris (EUR) Min: Max:

De viste priser er kun boligpriser og omfatter ikke skatter, afgifter og honorarer, hvilket udgør ca. 8-12 % af boligprisen.

Search For Property in Italy by Region

Campania Lazio Tuscana Umbrien Abruzzo Piemonte Lombardiet Fruilien Marche Molise Puglia Calabrien Sicilien Sardinien Ligurien