Meny
Søk

Liguria

Landskapet i Liguria er så vakkert at selv maleren Claude Monet uttalte en gang at man burde male med gull og edelstener for å yte landskapet rettferdighet. Regionen Liguria, helt nordvest i Italia, er en lang, palmekledd kyststrekning mellom Alpene og Middelhavet. Kyststrekningen kalles ofte Den italienske riviera, eller Blomsterrivieraen ettersom hundrevis av gartnerier ligger oppover fjellsidene. Regionen er også kjent for sine pastellfargede byer, middelalderborger, historie og frodige hager.

Når man er i Liguria er man aldri langt fra Frankrike, Den franske riviera og de snørike alpene. Liguria er dermed et område med mange muligheter. Landskapet i denne region er kupert og enkelte steder langs kysten klorer hus og landsbyer seg fast på de dramatiske klippene.
Genova er en hovedby i regionen og en sentral havn i Middelhavet som har en viktig sjøfartshistorisk fortid. Det var herfra Columbus kom og herfra seilte Garibaldi da han satte ut for å samle Italia til ett rike på midten av 1800-tallet. Andre store byer i Liguria er La Spezia, Savona og Imperia.
Kunstnerbyen San Remo var på slutten av 1800-tallet/begynnelsen av 1900-tallet ett av de mest populære og luksuriøse feriesteder blant Europas rike og kongelige. Byen er også i dag et populært sted med kasino og flere fornemme hoteller. Området Cinque Terre (de fem land) er også svært kjent for sin skjønnhet og består av fem landsbyer som er trykket sammen ved den bratte klippekysten mellom badebyen Levanto og byen La Spezia. Innbyggerne i Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore har gitt opp fisket og lever i dag for det meste av turisme og vinproduksjon.

Er man opptatt av å være nært hav og fjell, er Liguria det riktige stedet å kjøpe eiendom. Her er man aldri langt fra det blåglitrende Liguriske hav eller Alpenes kneisende topper og skimuligheter.

Leter du etter fritidsbolig i Liguria? Bruk søkemenyen eller kartet til venstre og søk på fritidsboliger som gårdshus, villaer og leiligheter i Liguria.

Casa Bel Sole - Italiaspesialisten

Kjøp bolig i Italia

Type
Region
Provins
Boligareal
Pris (EUR)

De viste priser er kun boligpriser og omfatter ikke skatter, avgifter og honorar, noe som utgjør ca. 8-12% av boligprisen.

Search For Property in Italy by Region

Campania Lazio Tuscany Umbria Abruzzo Piemonte Lombardia Fruili Marche Molise Puglia Calabria Sicilia Sardinia Liguria