Meny
Søk

Umbria

Umbria må være Italias best bevarte hemmelighet! Den britiske forfatteren Henry James beskrev Umbria som "Verdens vakreste hage”. Perugino og  Raphael startet begge sine berømte malerskoler her. Selv i dag ser det fredelige landskapet og de pittoreske landsbyene nærmest ut som de gjør på lerret malt for vel 400 år siden.

Kanskje er det ren skjær beskjedenhet som har ført til at Umbria har levd i skyggen av, for eksempel berømte og populære Toscana, så lenge. Men statusen som mindre kjent har også sine fordeler – her er mer plass, turiststrømmen er mindre og boligprisene er lavere enn i Toscana.

 

Umbria har ingen kyst men er ellers landskapsmessig mye likt Toscana. Regionen byr på et bølgende bakkelandskap som ender i fjellrekken Appenninene i øst. De mange åser og fjell kaster skygger over grønnkledde elvedaler med frodige kastanjetrærlunder og almskog. Umbrias særpreg er de mange, velbevarte middelalderbyer som vi ligger på toppen av bratte høyder, med festninger, tykke bymurer, vakttårn og smale, brolagte gater. Utenfor byene ligger det slott og kloster, flere av dem grunnlagt av lokale menn som senere skulle bli helgener. Som i andre katolske land finnes her også kirker og katedraler hvis arkitektur, fresker og utskjæringer kan ta pusten fra de fleste. Byer som Assisi, Spoleto, Norcia, Gubbo og Orvieto er alle gode eksempler på Umbrias fantastiske middelalderbyer.

Byene i Umbria er små, foruten Terni og Perugia har de fleste et sted mellom 20 000 og 40 000 innbyggere. Gjennom året arrangeres det et stort mangfold av festivaler og messer rundt i regionen, alt fra ettertraktede antikkmesser, jazzfestivaler, løkfestival, tulipanfestival, historisk leker og matfestival, internasjonal gateartisters festival til drageflygning festival.

Umbria er den dag i dag en stille og nydelig juvel. Velger du Umbria velger du frodige elvedaler, fyldige viner, urørt middelalderbyer og smakfulle, sorte trøfler!

Vurderer du å kjøpe eiendom i Umbria? Bruk søkemenyen eller kartet til venstre og søk på boliger som gårdshus, villaer, leiligheter og historiske eiendommer i Umbria.

Casa Bel Sole - Italiaspesialisten

Hovedstaden Perugia som strekker seg opp gjennom nattens dugg

 

 Les mer om regionene Toscana , Umbria , Abruzzo , Lazio og Campania.

Kjøp bolig i Italia

Type
Region
Provins
Boligareal
Pris (EUR)

De viste priser er kun boligpriser og omfatter ikke skatter, avgifter og honorar, noe som utgjør ca. 8-12% av boligprisen.

Search For Property in Italy by Region

Campania Lazio Tuscany Umbria Abruzzo Piemonte Lombardia Fruili Marche Molise Puglia Calabria Sicilia Sardinia Liguria