Meny
Søk

Om Italia

Italia – nyt livet i lange drag
Det er noe forførende og magisk over det historiske landskapet og italienerne som elsker livet og som har et lidenskaplig forhold til det meste. Ikke rart Italia har skapt, og fortsetter å skape, noe av verdens vakreste og mest nyskapende kunst, det være seg innenfor arkitektur, malerkunst, film, moter eller møbeldesign.
Selv om livet er hektisk i større byer som Roma, Milano og Firenze, er de mindre byer og landsbyer ofte forbundet med et helt annet tempo og livsstil. Her vet man å nyte livet i lange drag, spise og drikke godt og være sammen. Ikke rart at mange nordmenn ønsker å bo i Italia, året rundt!

Fakta om Italia
• 59 millioner innbyggere
• Roma er hovedstad
• Euro som valuta
• Ingen tidsforskjell til Norge
• Italiensk er det offisielle språk, engelsk er svært lite utbredt som fremmedspråk
• Nord-Italia har varme somrer og kjølige vintrer. Sør-Italia har varme og tørre somrer som strekker seg fra april til oktober. I juli og august kan temperaturen raskt komme opp i 40 grader C. Blant utenlandske boligkjøpere er Toscana mest populært, og derfor også generelt dyrere enn andre regioner.

Italia er et utømmelig skattkammer når det gjelder kultur og historie. Det å bo i Italia over lengre tid og ta del i denne enorme kulturarven, er en enestående mulighet og en uvurderlig gave.

Kvalitet i hverdagen
Drømmen om Italia er for de fleste drømmen om et bedre klima og en annerledes hverdag. En hverdag preget mer av lyst og impulsive innfall enn av plikter. Som andre middelhavsbeboere, er italienerne glade i lange lunsjer og svale siestaer. De har også et lidenskapelig forhold til moter, fotball, mat, sin mor og sin ”passeggiata” (kveldstur).
I Italia kan du legge vekk klokken og følge dine impulser. Nyt solen og den tidlige våren fra egen terrasse mens du spiser frokost og bestemmer deg for hva dagen skal inneholde. Start for eksempel dagen med en kopp sterk espresso på den lokale kafé mens du suger til deg det temperamentsfulle italienske språket. Kjøp ferske råvarer til dagens måltider på landsbyens marked og invitér venner og naboer til lunsj eller middag.

Mat- og vintradisjoner knyttet til årstid og distrikt
Det er noe helt spesielt med italiensk mat. Kanskje skyldes det at italienerne i stor grad lever i pakt med naturen når det gjelder mat. De bruker ingredienser som er i sesong. Dette betyr at maten alltid er fersk og at det meste som serveres i Italia har en lokal tilknytning. Den daglige turen til markedet og til de mange andre spesialbutikker på jakt etter, for eksempel, det beste kjøttet, den beste osten og olvienoljen, er for mange utelendinger som har valgt å bo i Italia, en stor glede og opplevelse

Det legges også mye sjel og arbeide i Italias omfangsrike vinproduksjon. Så som maten er vinen knyttet til ulike distrikter. Et nærmest uendelig og variert utvalg gjør at du aldri trenger å drikke det samme merket vin to ganger.

Italiensk – godt for så mangt
Det italienske språket er fullt av drama og følelser. Uttrykket blir enda sterkere når armer og ansikt akkompagnerer ordflommen. For en utenforstående kan det hele virke overveldende og vel heftig. Det dramatiske og høylytte uttrykket, med tilhørende kroppsspråk, er ikke bare en måte å kommunisere på, det er også en effektiv måte å kvitte seg med frustrasjoner og spenninger på. Det er med andre ord flere gode grunner til å lære seg italiensk!

Lange og varme somrer
Italias lengde og beliggenhet, med Alpene i nord og Afrika i sør, gjør at det er store variasjoner i klimaet mellom nord til sør. Nord-Italia har varme somrer og kjølige vintrer. Den sørlige del av Italia har varme og tørre somrer som strekker seg fra april/mai til september/oktober. Om vintermånedene ikke byr på badetemperaturer, så er i alle fall dagene betraktelig mildere, samt lysere og lengre enn de er i Skandinavia.

Les mer om regionene Toscana , Umbria , Abruzzo , Lazio og Campania.

Kjøp bolig i Italia

Type
Region
Provins
Boligareal
Pris (EUR)

De viste priser er kun boligpriser og omfatter ikke skatter, avgifter og honorar, noe som utgjør ca. 8-12% av boligprisen.

Search For Property in Italy by Region

Campania Lazio Tuscany Umbria Abruzzo Piemonte Lombardia Fruili Marche Molise Puglia Calabria Sicilia Sardinia Liguria