Meny
Søk

Campania

Campania er et fylke i Sør-Italia som grenser til fylkene Lazio i nordvest, Molise i nord, Apulia i nordøst, Basilicata i øst og til det Tyrrenske hav i vest. Den østlige delen av Campania er fjellrik, og enkelte steder brytes fjellkjedene opp og gir plass for daler og slettelandskap. Dess lengre vi kommer mot vest, desto mer åpner landskapet seg og blir lavere til vi kommer til den spektakulære kysten og Det tyrrenske hav. Foran kysten og byene Napoli og Salerno ligger de vakre og mye omtalte øyene Capri, Ischia og Procida.

Campania er rikt på kultur, særlig når det gjelder gastronomi, musikk, arkitektur, arkeologi og historiske attraksjoner som Pompeii, Herculaneum og Paestum. De mange naturbaserte attraksjonene som finnes i Campania er kanskje det som drar flest turister til fylket, for eksempel Amalfi kysten, Mount Vesuvius og øyen Capri.

Positano, Amalfi kysten

Napoli er hovedstaden i Campania. Andre viktige byer er Caserta, Benevento, Salerno og Avellino. Opp gjennom historien har Campania ofte vært del av den vestlige sivilisasjons høydepunkter. Området ble kolonisert av grekere i antikken og var del av Magna Græcia inntil Den romerske republikk ble dominerende. Under den romerske periode var blant annet området høyt respektert som et høykulturområde hvor både gresk antikk kultur og romersk kultur ble dyrket side om side.

I dag er Campania en meget viktig og svært populær turistdestinasjon. Fylkets høye arbeidsløshet og kriminalstatistikk ser ikke ut til å skremme vekk besøkende fra denne vakre regionen.

Fylket har vel 5.8 millioner innbyggere, mer enn halvpraten av disse bor i Napoli provinsen, hvor befolkningstettheten er 2,626 innbyggere per km2!

Campania har et typisk Middelhavsklima langs kysten, mens de indre strøk har et mer kontinentalt klima med lave vintertemperaturer.

Leter du etter fritidsbolig i Campania? Bruk søkemenyen eller kartet til venstre og søk på fritidsboliger som gårdshus, villaer og leiligheter i Campania.

Casa Bel Sole - Italiaspesialisten

Les mer om regionene Toscana , Umbria , Abruzzo , Lazio og Campania.

 

Kjøp bolig i Italia

Form Kjøp Leie
Type
Region
Provins
Ref.nr
Boligareal Min: Max:
Pris (EUR) Min: Max:

De viste priser er kun boligpriser og omfatter ikke skatter, avgifter og honorar, noe som utgjør ca. 8-12% av boligprisen.

Search For Property in Italy by Region

Campania Lazio Tuscany Umbria Abruzzo Piemonte Lombardia Fruili Marche Molise Puglia Calabria Sicilia Sardinia Liguria